Hummus. Lite jobb, stor wow
Hummus har for lengst tatt steget fra å være en nisjerett til å bli et fast innslag i de fleste menyer på mange kjøkken. Hummus er et proteinrikt og trendy alternativ for gjester som ønsker mer plantebasert mat.
Med sin rike smak og myke konsistens passer hummus både som dipp, dressing, tilbehør og pålegg.
Gjennom få grep og små, kjærlige tilsetninger som chili, sylteagurk, krydder eller urter, kan du enkelt variere, tilpasse og skape nye matopplevelser. Dryss for eksempel over litt sumac for nydelig smak og farge. Lite jobb, men allikevel stor wow- effekt.
Hummus – Raskt og allsidig
Med hummus som base kan du lage raske, smakfulle og næringsrike måltider. Fra wraps og burgere til salater og pubsnacks.
Et selvsagt tilbehør til vår Søtpotet falafel og Blackbean veganburger.
Prøv disse enkle forslagene og oppdag hvor lett det er å lage sunn, god og variert mat som setter farge på menyen.

Blackbean burger med hummus og crispy grønnsaker
Ingredienser:
- Blackbean burger (vegan)
- Hummus original / Hummus Spicy
- Surdeig hamburgerbrød
- Tomater
- Syltet rødløk
- Oliven skivet
- Olivenolje og sitron
- Helsprø gulrøtter vsa
- Friter/ stek Blackbeanburger.
- Friter Helsprø gulrøtter om du ønsker dette vsa.
- Varme brødet og spre hummus på bunnen
- Legg på salat, syltet løk og tomat før burgeren legges over med noen fine olivenskiver på toppen. Sprinkle over litt olivenolje og sitron!

Falafelrull med hummus og ferske grønnsaker
Ingredienser:
- Tortilla/pita eller gyrosbrød
- Hummus Original/Hummus Harissa
- Søtpotet falafel
- Agurk, paprika, spinat, og avokado
- Lime og krydder
- Friter/ stek falafel
- Smør et generøst lag hummus på tortillalefsen
- Legg på falafel, friske grønnsaker og et par skiver avokado.
- Rull sammen til en wrap og nyt en rask, sunn og smakfull lunsj!

Hummus på ristet brød med grønnkål, soltørket tomat og basilikum
Ingredienser:
- Brød, for eksempel gyrosbrød
- Hummus
- Soltørket tomat
- Basilikum
- Grønnkål
- Balsamicoeddik
- Rist brødet lett og skjær i passende biter.
- Sprøstek grønnkål med litt salt og pepper
- Smør et lag med hummus på det lune brødet.
- Topp med soltørket tomat, friske basilikumblader og en liten skvett balsamicoeddik. - En enkel og smakfull smårett!

Hummus med karamellisert løk, chorizo og pinjekjerner
Karamellisert løk:
- Sjalottløk
- Dadelsirup
- Smør
- Salt
Øvrige ingredienser:
- Chorizo skivet
- Pinjekjerner
- Hummus Original
- Basilikum som pynt
- Karamellisert løk: Skrell og skjær løken i skiver. Varm opp en stekepanne med smør. Stek løk og dadelsirup. La surre på lav varme til løken begynner å bli gjennomsiktig og lukter godt. Ca. 20 min. Smak til med en klype salt.
- Riste pinjekjerner i en tørr stekepanne. Sprøstek chorizo.
- Legg opp hummusen på tallerken og topp med karamellisert løk, chorizo og pinjekjerner. Pynt gjerne med noen blader basilikum. – Nydelig!

Lei av tørre chilinøtter til pilsen?
Beer, bread & hummus
En ny pub-trend brer om seg i England. Øl-brød servert med hummus er blitt et populært tilbud ved siden av et kaldt glass med forfriskning.
Et annet alternativ til servering enn de kjente chilinøttene, er nok kjærkomment for flere. For serveringsstedet gir det et bedre kundetilbud gjennom enkel arbeidsprosess med få varer og mersalg.
Slik kan du gå fram:
- Pensle/ mariner brødet med en god stout eller mørk øl.
- Varm/ rist brødet, dryss på litt flaksalt og server med en skål hummus.
- Topp gjerne det hele med urteolje, sumac krydder, cornichons eller ristede kikerter. Her er det mange muligheter!
Hummus er definitivt en allsidig, sunn og god spiller på kjøkkenet. Med lite jobb kan du enkelt skape en stor wow-effekt.
Ta kontakt med oss hvis du er nysgjerrig og for flere menytips!
www.slåtto.no
Sjekk ut kampanjetilbudene på Hummus Original, Hummus Harissa, Søtpotet falafel og Blackbeanburger: